Kodėl yra svarbi kuro bako apsauga?

- Kategorijos : Patarimai

Tikriausiai daugelis iš jūsų, sustoję poilsio aikštelėse susimąstote ar jūsų krovinys ir, žinoma, kuras yra saugus. Ar tai patikimas regionas poilsiui? Ar saugiai užrakinote visas spynas ir kiti klausimai. Ir nors stengiatės atsipalaiduoti, šios mintys sukasi pasąmonėje kaip maži sraigteliai.

Deja, tačiau niekas negali būti 100% apsaugotas nuo vagysčių. Jų pasitaiko visose šalyse ir visuose regionuose. Vienuose rečiau, kituose dažniau, tačiau faktas lieka faktu – tai visada skaudžiai kerta per vairuotojų kišenę.

Grubiai paskaičiuokime. Kuro bakas talpina ~700L kuro. Šiuo metu kuro kaina Lietuvoje 1,09Eur. Taigi, pilno bako kaina: 700 x 1,09 = 763Eur. Ir vis tik stebėtina, kaip kai kurie vairuotojai nelinkę apsaugoti savo turto net ir paprasčiausiais mechanizmais.

Paskaičiuota, kad papildomas kuro bako užraktas apgaubiantis dangtelį, su paprastu rakteliu (varžtu), sumažina kuro vagystes 42%. T.y. esant galimybei iš 10 stovėjusių sunkvežimių bus neapvogti 4 sunkvežimiai. Bus sutaupyta 3052Eur! Išties nemaži skaičiai, žinant, kad tokios vagystės yra išties dažnos. Ir tai tik vienas, iš kelių esamų variantų, kaip jūs galite apsaugoti kurą.

Kitas, naujoviškesnis ir kelis kartus patikimesnis apsaugos būdas – į vidų įstatomos kuro bakų apsaugos. Ir nors jų būna įvairių rūšių, mes žinoma pašnekėsime apie naujausią gaminį, kuris sulaukė didžiausio susidomėjimo vairuotojų tarpe.

Į baką įstatomos, varžtais tvirtinamos apsaugos, pagamintos iš tvirto aliuminio lydinio (pabrėžiu žodį lydinio, kadangi, jos yra pagamintos iš vientiso aliuminio, be jokių klijavimų). Taigi šių apsaugų pagrindiniai pliusai:

  • Net pavykus atidaryti kuro baką, kuro nepavyks išsiurbti, kadangi kuro išsiurbimo žarna įstrigs apsaugos kakliuke.
  • Pilantis kurą galima nebijoti piltis didesne srove (iki 120 l/min), nes kuras neprasipila.
  • Ant jų užsideda kuro bako kamščiai lygiai taip pat kaip ir ant paprastos bako angos.
  • Yra itin atsparūs įvairiems išorės veiksniams ir smūgiams (pramušti skylę yra beveik neįmanoma).
  • Jų įmontavimas yra itin paprastas. Nereikia jokių klijų, kitokių tvirtinimo įrankių ar papildomų skylių.
  • Jiems nereikia jokios papildomos priežiūros.
  • Garantija taikoma visam naudojimo laikotarpiui.

Ir vis tik vienas iš pagrindinių privalumų yra tas, jog šios bako apsaugos nuo kuro vagysčiu apsaugo net 99%! Žinoma, esame girdėję visokių istorijų, apie tai, kaip yra praduriamas kuro bakas, tačiau tai sukelia itin daug nepatogumų patiems vagims. Tai užima daugiau laiko ir sukelia daugiau triukšmo, kurio, dėl savaime suprantamų priežasčių, jie smarkiai vengia.

Noriu apsaugoti degalų baką!

Ir dar kartelį pabrėšime, kad tai tik vienas iš pagrindinių privalumų, kadangi didžiausias pliusas yra tas, jog galėsite ilsėtis ramia galva, žinodami, kad jūsų kuras yra saugus.