Saulės baterijos – energija sunkvežimiams

- Kategorijos : Patarimai

Tikriausiai ne vienas vairuotojas yra susidūręs su tokia problema, kai raktelis pasukamas, o variklis tik tyliai nusikosėja. Didelis kiekis elektros prietaisų, nuolatinis naudojimasis šaldytuvu, mikro bangų krosnele, šildytuvais ir kitomis priemonėmis gali greitai ir nepastebimai iškrauti akumuliatorių. Žinoma, kad to išvengtų, vairuotojai turi užkurti sunkvežimius, ir deginti kurą net ir stovėjimo metu.

Kaip ir nuolatinis, netolygus akumuliatoriaus pakrovimas bei iškrovimas gali smarkiai patuštinti kišenes. Nepilnas užkrovimas smarkiai kenkia akumuliatoriui ir trumpina jo tarnavimo trukmę. Ką daryti, kad to išvengti?

„Nepilnas užkrovimas smarkiai kenkia akumuliatoriui“

Šiais laikais saulės elementų pritaikymas yra labai platus. Nuo skaičiavimo mašinėlių iki žemės palydovų. Tai yra atsinaujinantis energijos šaltinis, kuris yra draugiškas gamtai ir, nors dar nėra plačiai naudojamas, visi puikiai žino saulės modulių naudą. Ši, ekologiška technologija, po truputį atrandą savo vietą ir transporto srityje. Kemperiai, greito maisto restoranai ant ratų, o dabar jau ir sunkvežimiai pradeda investuoti į atsinaujinančią energiją, taip tausodami gamtą ir, žinoma, finansus ;)

Taigi, kalbant apie saulės baterijų naudą vilkikams (ir kitoms transporto priemonėms):

  1. Saulės moduliai leidžia kompensuoti elektros energijos trūkumą, kuris susidaro naudojant įvairius papildomus elektros prietaisus, t.y. “Webasto” šildymas, mikrobangų krosnelė, kompiuteris, šaldytuvas ir kt.
  2. Veiksmingai sutrumpina akumuliatorius įkrovimo laiką neužvesto sunkvežimio stovėjimo metu.
  3. Pažangi elektros energijos stebėjimo sistema leidžia nuolatos stebėti akumuliatoriaus įkrovos lygį.
  4. Tai puiki investicija, nenorint dažnai keisti pasenusių akumuliatorių. Saulės modulių dėka, akumuliatoriai tarnaus ilgiau.
  5. Neleidžia sumažinti akumuliatoriaus įkrovos lygį iki kritinės ribos, tam, kad nesumažėtų efektyvumas bei akumuliatoriaus tarnavimo laikas.
  6. Neleidžia akumuliatoriui savaime išsikrauti (sulfatuoti).
  7. Tinkamai įkraunami akumuliatoriai daro įtaką geram visų elektros prietaisų veikimui, taip užtikrindami vairuotojų poilsį sustojimo metu, ir žinoma, akumuliatoriaus tarnavimo laiką.
  8. Saulės baterijos jungiamos tiesiogiai prie akumuliatoriaus.
  9. Ilgesnis akumuliatoriaus tarnavimo laikas.
  10. Taupomos kuro sąnaudos, kadangi stovėjimo metu nereikia užvesti sunkvežimio. Jis gauna tiesioginį įkrovimą nuo saulės baterijų.

Tiesa, krovimas, nors ir mažesnis, vyksta net ir naktį. Garantija taikoma 2m. tačiau apskaičiuota, kad baterijos tarnaus iki 20m. Jos nebijos šalčio, ir drėmgės todėl tinka įvairiam klimatui.

Kviečiame išbandyti ir įvertinti patiems!